Fòrum del Talent

Innovació, Excel·lencia i Coneixement

[Vicenç Navarro]

En Vicenç Navarro va nèixer a Gironella, a la comarca del Berguedà, l’any 1937, i es va llicenciar en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona l’any 1962. Aquell mateix any, però, es va haver d’exiliar arran de la seua lluita contra la dictadura franquista. Va passar, aleshores, per les universitats sueques d’Uppsala iEstocolm, on va estudiar Economia política. Va continuar els seus estudis alRegne Unit, a la London School of Economics, a la d’Oxford i a l’Edimburg. Hi va estudiar Polítiques Publiques i Socials. Tres anys després, el 1965, va anar a laUniversitat Johns Hopkins, on es va doctorar l’any 1967 i on ha impartit la docència durant trenta-cinc anys.

A banda de la seua activitat acadèmica, ha estat assessor de molts governs arreu del món, com per exemple a Cuba i a la Xile d’Allende, així com de diversos governs dels Estats Units i del Congrés americà, pel que fa a les reformes dels seus sistemes de salut, dirigida aquesta darrera per la Casa Blanca de Hillary Clinton.També ha assessorat les Nacions Unides i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A hores d’ara, a més de continuar la seua tasca a la Universitat Johns Hopkins com a professor de polítiques públiques —on dirigeix, a més, el Programa sobre Polítiques Públiques i socials—, és catedràtic de ciències polítiques i socials a la Universitat Pompeu Fabra i dirigeix l’Observatori Social, una xarxa d’acadèmics i investigadors de diverses universitats que són experts en diverses àrees de l’Estat del benestar.

Ha escrit uns vint-i-cinc llibres que han estat traduïts al castellà, el francès, l’alemany, el suec, el japonès o el xinès i més de quatre-cents articles científics. És també rector emèrit de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC).

Les seves àrees d’investigació i expertesa son: Economia política i Estat del Benestar.

Anuncis