“Tornar a la tribu” per Santi López-Villa

La comunitat com a espai d’acollida

Hi ha una distopia que sobrevola els nostres caps: un futur on les relacions afectives també estaran mercantilitzades i pagarem per tot allò que com a humans ens caracteritza; l’empatia, la conversa, el coneixement, l’amor.

En els entorns més urbans, i en els països popularment etiquetats com a més desenvolupats, la comunitat -entesa com un grup de persones que conviuen en interacció en un lloc comú- pateix una crisi per la consolidació d’unes formes de vida que han escollit el camí de la competitivitat i l’alienació de l’altre.

Apostar pels llaços de confiança dins la comunitat és la acció més gran de resistència per fer front a un sistema capitalista que ha aconseguit capturar aquests vincles i convertir-los en mercaderia.

En aquesta sessió tornarem a situar, entre tots, el concepte de comunitat, un espai regit per les relacions d’afecte i d’incondicionalitat, on impera la co-responsabilitat de fer-se càrrec de l’altre i de vetllar per l’estabilitat d’allò que és col·lectiu.

La comunitat també és un espai de transferència de coneixement que ajuda a retrobar el sentit a la nostra vida, i on, com veurem, el coneixement es gestiona de forma col·lectiva i altruista.

La comunitat és un espai d’acollida més enllà dels lligams de sang, ja que supera el concepte de família nuclear, que a hores d’ara s’ha erigit com l’última resistència que protegeix l’ésser humà de la depredació neoliberal.


Dia: 9 de maig.
Horari: 16:30h a 20h.
Lloc: Sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià (Pl. Lluís Companys. 43870 Amposta).

Inscripcions (enllaç)