[Jaume Sanllorente] Sonrisas de Bombay

En Jaume Sanllorente i Trepat (Barcelona, 9 de juliol de 1976) és un periodista català. Va estudiar periodisme a la Universitat Ramon Llull i es va especialitzar en periodisme econòmic. Actualment dirigeix la fundació Sonrisas de Bombay, de la qual és fundador i dedica la seva vida als més pobres de l’Índia.

Després de treballar durant diversos anys en l’àmbit de la premsa econòmica, com a delegat a Catalunya de la revista Comercio Exterior, va marxar de vacances el 2003 a l’Índia per primera vegada, on va quedar impactat per la pobresa imperant i especialment per la vulnerabilitat dels més petits als carrers de Bombai, on els segrests i l’explotació infantil són freqüents en els barris més degradats com el de Kamathipura.

Després de conèixer un petit orfenat que havia de tancar per motius econòmics, Jaume Sanllorente decideix deixar la seva feina i la seva vida a Barcelona i traslladar-se a Bombai, on funda al cap de poc temps la ONG Sonrisas de Bombay. Aquesta ONG ha posat en marxa nombrosos projectes per ajudar a les comunitats més desafavorides de Bombai, entre els que destaquen un orfenat, dues escoles i diversos programes per a pacients amb lepra i per als seus fills, sumant en total més de 5.000 beneficiats d’entre els carrers de Bombai.

La tasca de Sanllorente li ha valgut la distinció d’ocupar les primeres pàgines del Times of India, i ha obtingut el reconeixement de nombroses entitats d’àmbit internacional. La prestigiosa entitat mèdica índia Bombay Leprosy Project l’ha designat el 2008 “Ambaixador davant del Món”.

Ha estat amenaçat de mort per les màfies locals de Bombai per haver denunciat obertament l’explotació de menors en prostíbuls de la ciutat. Ha explicat la seva tasca al llibre Somriures de Bombai. El viatge que va canviar el meu destí.